DASC

DASC SPSS Licentiebeheer Service (LaaS)

Wilt u geen omkijken meer hebben naar het beheer, de uitgifte en bewaking van uw softwarelicenties? Dan biedt DASC SPSS Licentiebeheer Service (DASC LaaS) uitkomst. Dit is een cloudgebaseerde service waarmee DASC B.V. u deze taken uit handen neemt. Uw medewerkers hebben toegang tot de benodigde software, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het beheer en de uitgifte van licenties. Dat maakt DASC SLS tot een eenvoudige en flexibele manier om softwarelicenties te beheren. Daarnaast helpt het u om efficiënter te werken en kosten te besparen.

Hoe werkt LaaS?

De DASC LaaS stelt via een gepersonaliseerde URL de door u aangeschafte SPSS Concurrent-licenties beschikbaar binnen uw organisatie. Dit gaat op een veilige manier via een reserveringsbestand waarop alleen de geautoriseerde gebruikers/machines staan.


DASC LaaS verzorgt de hardware/installatie/inrichting en het beheer/onderhoud van de SPSS Licentiemanager. DASC levert en support de onderliggende SPSS CU-licenties en verzorgt in overleg de packaging en uitrol.

Voordelen DASC LaaS

Beheer en onderhoud: uw medewerkers hoeven zich niet te verdiepen in het beheren, genereren en onderhouden van de SPSS-licenties. Op deze manier maakt u SPSS laagdrempelig toegankelijk. Gemak: u hoeft niet langer zelf de softwarelicenties te beheren en verdelen. Daardoor bespaart u tijd en middelen. Ook hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het bijhouden van softwarelicenties, waardoor u tijd overhoudt voor uw kernactiviteiten. Eenvoudige samenwerking: medewerkers, afdelingen en locaties kunnen softwarelicenties delen. Dit bevordert de samenwerking en productiviteit binnen de organisatie. Probleemloze upgrades: u voert eenvoudig software-upgrades uit en beschikt altijd over de nieuwste softwareversie. Dit resulteert in betere softwarebeveiliging en -prestaties.

Voor wie?

DASC SLS is geschikt voor organisatie met de volgende uitdagingen:

  • U wilt gebruik maken van de IBM SPSS Statistics Concurrent-licentiestructuur, maar wilt hiervoor geen losse server inrichten.
  • Uw organisatie werkt of gaat werken vanuit de cloud in combinatie met lokale laptops, u wilt geen losse servers meer.
  • U heeft momenteel IBM SPSS Concurrent-licenties binnen uw organisatie, maar de persoon die deze beheerde en hiervoor de kennis had, is niet meer beschikbaar.
  • Het kost u te veel tijd om de SPSS Concurrent-licenties aan te maken en te beheren.
  • U bent te veel tijd en geld kwijt aan het beheer van de omliggende hardware en services voor een SPSS Concurrent-licentie.

 Uw organisatie heeft geen eigen IT-afdeling, maar wil wel gebruikmaken van een SPSS Concurrent-licentie.

Gebruikersanalyse

U ontvangt regelmatig een rapportupdate van uw SPSS-gebruik. Zo kunt u in de gaten houden of u beschikt over voldoende licenties op basis van aanvragen uit de organisatie. Daarnaast geeft het rapport u inzicht in de hoofdgebruikers en kunt u er eenvoudig voor zorgen dat de juiste personen binnen uw organisatie de toegang tot SPSS behouden.