Webinar: IBM SPSS Complex Samples

Met de IBM SPSS Complex Samples module kan gemakkelijk een geavanceerde steekproefopzet gerealiseerd worden. Met Complex Samples kunnen gestratificeerde steekproeven, cluster steekproeven en getrapte steekproeven getrokken worden. Deze methoden zorgen voor een nauwkeuriger beeld doordat subpopulaties voldoende worden gerepresenteerd in de steekproef. Ook worden de statistieken en standard errors automatisch berekend.

Tijdens dit webinar worden de diverse steekproefmethoden uitgelegd. De presentator zal door de Complex Samples module lopen en de verschillende functies laten zien. Dit geeft u de mogelijkheid om te bepalen of deze steekproefmethoden en de bijbehorende functies van Complex Samples een toegevoegde waarde zijn voor uw onderzoek en werkwijze.


Voor wie

Dit webinar is interessant voor zowel onderzoekers die nu al gebruik maken van complexe steekproeven maar dit handmatig doen. Ook onderzoekers die zich orienteren op methoden van steekproeftrekking verkrijgen in 20 minuten een overzicht van de mogelijkheden.

Wanneer 

dinsdagochtend 15 december

Duur
Van 10.00 tot 10.20 uur.

Kosten
Dit webinar is voor klanten van DASC B.V. kosteloos te volgen.

Waar
Het webinar zal plaatsvinden via Google Meets. De inloggegevens worden uiterlijk een dag voor aanvang van het webinar per mail verstuurd.

Inschrijven

 

Verder zijn er de uitgebreide DASC trainingen gericht op het uitbreiden van uw kennis en CV.