DASC

DASC-logo_2_150

Webinar: Tekstanalyse 101

Binnen organisaties is ongeveer 80% van de beschikbare data ongestructureerde tekstdata. Dit is een enorme bron van informatie voor organisaties. Toch wordt tekstdata weinig gebruikt omdat men moeite heeft om een goede analysemethode te ontwikkelen of geen passende implementaties kan bedenken. Om aan de slag te kunnen met beschikbare tekstdata is de eerste stap om te zorgen dat de tekstdata gestructureerd wordt. Tekstanalyse is het op gestructureerde wijze analyseren van tekst en context. Het is een werkwijze die in de taalkunde specifiek gevolgd kan worden bij het begrijpend lezen van een tekst en het doorgronden van de betekenis ervan.

In dit webinar zullen we de basis uitleggen van tekstanalyse, zodat u snel aan de slag kunt met uw eigen (ongestructureerde) tekstdata.

Voor wie
Het webinar is met name geschikt voor mensen die aan de slag willen met ongestructureerde tekstdata en benieuwd zijn naar de analyse mogelijkheden.

Wanneer 
Donderdagochtend 2 februari 2023

Duur
Van 10.00 tot 10.30 uur.

Kosten
Dit webinar is voor klanten van DASC B.V. kosteloos te volgen.

Waar
Het webinar zal plaatsvinden via Google Meet. De inloggegevens worden uiterlijk een dag voor aanvang van het webinar per mail verstuurd.

Inschrijven

Verder zijn er de uitgebreide DASC trainingen gericht op het uitbreiden van uw kennis en CV.