DASC

DASC-logo_2_150

Artificial Intelligence

Wat is Artificial Intelligence?

Historisch gezien waren zowel de ‘Thinking Machines’ van Alan Turing als de ‘machines die autonoom konden denken’ van John McCarthy de definities die voor AI werden gebruikt. Naarmate de AI systemen evolueerde, verwijzen we nu naar AI als “machines die reageren op stimulatie die consistent is met traditionele reacties van mensen, gezien de menselijke capaciteit voor contemplatie, oordeel en intentie.” Kunstmatige intelligentie is, zoals het woord al aangeeft, kunstmatig, door mensen geprogrammeerd om menselijke activiteiten uit te voeren. Deze kunstmatige intelligentie wordt verwerkt in computersystemen om AI-systemen te creëren die uiteindelijk functioneren als eenheden van ‘denkmachines’. Algemeen AI-systemen kunnen problemen slim oplossen. Kleinere AI-systemen kunnen specifieke taken heel goed uitvoeren. AI systemen hebben drie kwaliteiten: intentionaliteit, intelligentie en aanpassingsvermogen.

Intentionaliteit– Mensen ontwerpen AI-systemen met de bedoeling om beslissingen te nemen op basis van historische of realtime gegevens of beide. Deze AI-systemen bevatten vooraf bepaalde reacties.

Intelligentie – AI-systemen bevatten vaak Machine Learning, Deep Learning en data-analyse met kunstmatige intelligentie die slimme besluitvorming mogelijk maken. Deze intelligentie is geen menselijke intelligentie. Het is de beste benadering van de machine voor menselijke intelligentie.

Aanpassingsvermogen – AI-systemen kunnen leren en aanpassen terwijl ze informatie verzamelen en beslissingen nemen. Terwijl AI-systemen leren van realtime gegevens, kunnen AI-systemen hun besluitvormingsmogelijkheden verfijnen om de uitkomst te verbeteren.

Toepassingen

Artificial Intelligence wordt binnen steeds meer vakgebieden en organisaties toegepast. Mogelijke toepassingen met AI zijn onder anderen;

1 Fraude detectie
2 Klantbehoud
3 Beeldherkenning
4 Chatbots

Kijk voor meer informatie over mogelijke toepassingen met Artificial Intelligence op de pagina Solutions.