DASC

Data Science basiskennis deel 1 en 2

Wat

DASC presenteert u de eerste van een reeks nieuwe cursussen onder de noemer Data Science basiskennis, samengesteld door professionals uit het vakgebied. Deel 1 uit de reeks behandelt de grondbeginselen van Python: een onmisbare, krachtige programmeertaal uit de gereedschapskist van de data-analist. Deel 2 gaat specifiek in op Machine Learning met Python. Deze cursus volgt naar goed gebruik de CRISP-DM methodologie met aandacht voor zowel Data Preparation als Modelling. Na het doorlopen van elk van de cursusdelen ontvangt de deelnemer een certificaat.

Voor wie

Voor iedereen die in zijn werkzaamheden systematisch met data te maken heeft en zijn/haar kennis op het gebied van Data Science wil verbreden of iedereen die meer wil halen uit applicaties als SPSS Modeler of SPSS Statistics, welke Python hebben geïntegreerd.

Voorkennis

Voor deze cursus is geen specifieke voorkennis vereist,  maar (algemene) statistische kennis strekt tot aanbeveling.

Inhoud

Ontwikkelingen rond de open source taal Python staan niet stil. In de afgelopen jaren zijn een aantal voorzieningen speciaal gebouwd voor de gegevenswetenschappen, waarmee het analyseren van gegevens met Python bijzonder gemakkelijk is geworden. U leert de basisbeginselen zoals met maken van berekeningen en het gebruik van variabelen, en u leert hoe u gegevensstructuren behandelt, zoals Python-lijsten, Numpy-arrays en Pandas DataFrames. Ook wordt er uitleg gegeven over Python-functies en controleflow.
 Stap in de wereld van data visualisaties met Python en creëer uw eigen schitterende visualisaties op basis van echte gegevens.

 

Deel 1. Python Programmeren – 3 dagen

Inhoud:

 1. Introductie
 2. Data types
 3. Control flow
 4. Functions
 5. Collectie’s
 6. Iteraties (Loops and Sequences)
 7. File IO
 8. Modules
 9. Input output
 10. Errors
 11. Object Oriented programming
 12. Automatiseren met Python

 Data Science Foundations

Deel 2. Machine Learning met Python – 2 dagen

Inhoud:

 1. Introductie
 2. CRISP-DM
 3. Data Preparation
  • Merge
  • Aggregate
 4. 
Modeling
 • Segmentation
 • 
Association
 • Evaluation
  • Visualisation
 • Deployment

 

Duur

 • Deel 1: 3 dagen
 • Deel 2: 2 dagen

 

Inschrijven en meer informatie ontvangen

Kan via de onderstaande knop. Wij nemen contact met u op.