DASC

Workshop: Stapsgewijs CBS OpenData omzetten naar SPSS formaat

Agenda

Trainer(s)

  • Edwin Meijdam, DASC

Veel analisten staan voor de uitdaging van het gebruik van CBS-data in SPSS: het downloaden, verwerken en labelen van gegevens kan tijdrovend zijn. Daarom nodigen wij je uit voor onze workshop, waarin we samen de wereld van CBS OpenData en SPSS automatisering verkennen. Tijdens deze sessie loodsen we je stap voor stap door de handmatige handelingen die nodig zijn om een geannoteerd .sav bestand te creëren op basis van CBS OpenData. Maar daar blijft het niet bij – we duiken ook in de mogelijkheden van automatisering, zodat je deze waardevolle kennis kunt integreren in jouw eigen werkprocessen.

Bij DASC begrijpen we de uitdagingen waarmee analisten worden geconfronteerd bij het gebruik van CBS-data. Daarom hebben we deze stappen geautomatiseerd met behulp van de IBM Cloud en, uiteraard, uitgebreide SPSS-ervaring. Doe mee aan onze workshop en ontdek hoe jij je analytische taken efficiënt kunt stroomlijnen en optimaliseren. 

Agenda:

  1. Uitdagingen bij het gebruiken van CBS OpenData in SPSS: Leer de knelpunten begrijpen en ontdek hoe je ze effectief kunt aanpakken.

  2. Gebruik maken van de CBS API: Ontdek de kracht van de CBS API en leer hoe je deze kunt benutten voor naadloze integratie in je analyses.

  3. SPSS Syntax opbouwen voor het samenvoegen en annoteren van open data: Krijg inzicht in het opstellen van SPSS Syntax voor het efficiënt samenvoegen en annoteren van open data uit CBS-bronnen.

  4. Handvatten voor automatisering: Ontvang praktische handvatten om het downloaden, verwerken en labelen van gegevens in SPSS sav-formaat te automatiseren.

Decision-Optimization

Meer informatie en inschrijven

We starten compact, zodat u groots kunt finishen. Door het afgebakende vraagstuk ziet u snel resultaat.