DASC

DASC GBA Statistiek

DASC GBA Statistiek 29 nu beschikbaar

De nieuwste versie van DASC GBA Statistiek is inmiddels beschikbaar voor alle gebruikers met een geldige onderhoudsovereenkomst. DASC GBA Statistiek 29 is geoptimaliseerd om samen te werken met IBM SPSS Statistics 29.

DASC GBA Statistiek is een krachtig instrument om vanuit het GBA stand- en stroomtabellen, -figuren en -kaarten te maken. Meer dan 100 gemeenten werken momenteel al met DASC GBA Statistiek en genereren per jaar vele tienduizenden statistieken. De oplossing werkt met alle reguliere GBA-systemen. Met DASC GBA Statistiek kunt u snel de gewenste gegevens presenteren. Op elk moment, vanaf uw eigen pc en zonder tussenkomst van een systeembeheerder of data-analist. Daardoor is de oplossing niet alleen geschikt voor het maken van standaardrapportages zoals statistische jaarbeelden, maar ook voor een snelle beantwoording van ad hoc beleids- en raadsvragen. Met de steekproefmodule voert u snel en eenvoudig steekproeven uit.

 

 

Gemeente, wijk en buurt

DASC GBA Statistiek bevat algemene bevolkingsstatistieken en meer dan 200 voorgedefinieerde tabellen, figuren en kaarten. Deze zijn gegroepeerd rond thema’s als gezinsrelaties, geboorte/sterfte, binnenverhuizingen, vestiging/vertrek en verkiezingen. Vele kaarten, tabellen en figuren zijn ook per wijk en buurt beschikbaar. Daarnaast kunt u eigen rapportages toevoegen en alle selecties bewaren voor periodiek terugkerende rapportages. Deze rapportages kunt u opslaan in bijvoorbeeld Word, Excel, PowerPoint of HTML.

Eenvoudig en gebruikersvriendelijk

Door de gebruiksvriendelijke interface kan iedereen met DASC GBA Statistiek werken, van medewerkers van de Afdeling Bevolking tot ervaren onderzoekers. Laatstgenoemden gebruiken DASC GBA Statistiek ook vanwege de vele standaarddefinities, de krachtige importmogelijkheden en meegeleverde syntaxen. DASC GBA Statistiek genereert een SPSS sav-databestand, waardoor hiermee ook geavanceerde statistische analyses kunnen worden gemaakt.

Al meer dan 15 jaar betrouwbare statistieken met SPSS

DASC GBA Statistiek is eind jaren negentig ontwikkeld onder de naam SPSS GBA door SPSS Nederland in samenwerking met een groot aantal gemeenten. In 2012 heeft DASC als IBM Advanced Business Partner van SPSS de ontwikkeling van dit product overgenomen. DASC GBA Statistiek maakt gebruik van IBM SPSS Statistics. Dit is wereldwijd het meest gebruikte statistisch pakket dat de standaard is op bijna alle sociaalwetenschappelijke HBO- en WO-opleidingen in Nederland. Ook veel gemeenten gebruiken IBM SPSS Statistics. Beschikt u al over een IBM SPSS Statistics-licentie? Dat onderzoeken we graag samen met u. Heeft u geen licentie, dan kunnen wij u een passende bieden.