DASC

DASC-logo_2_150

DASC GBA Statistiek

DASC GBA Statistiek 29 nu beschikbaar

De nieuwste versie van DASC GBA Statistiek is inmiddels beschikbaar voor alle gebruikers met een geldige onderhoudsovereenkomst. DASC GBA Statistiek 29 is geoptimaliseerd om samen te werken met IBM SPSS Statistics 29.​

DASC GBA Statistiek is een krachtig instrument om vanuit het GBA stand- en stroomtabellen, -figuren en -kaarten te maken. Meer dan 100 gemeenten werken momenteel al met DASC GBA Statistiek en genereren per jaar vele tienduizenden statistieken. Het werkt met alle reguliere GBA systemen. Met DASC GBA Statistiek kunt u snel, op elk moment, vanaf uw eigen pc en zonder tussenkomst van een systeembeheerder of data-analist de gewenste gegevens presenteren. Het is daardoor niet alleen geschikt voor het maken van standaardrapportages zoals statistische jaarbeelden, maar zeker ook voor een snelle beantwoording van ad hoc beleids- en raadsvragen. Met de steekproefmodule levert u snel en eenvoudig steekproeven.

 

 

Gemeente, wijk en buurt

DASC GBA Statistiek bevat naast algemene bevolkingsstatistieken meer dan 200 voorgedefinieerde tabellen, figuren en kaarten gegroepeerd rond thema’s als gezinsrelaties, geboorte/sterfte, binnenverhuizingen, vestiging/vertrek en verkiezingen. Vele kaarten, tabellen en figuren zijn niet alleen voor de gemeente als geheel, maar ook per wijk en buurt wijk beschikbaar. U kunt ook eigen rapportages toevoegen. Alle selecties zijn te bewaren voor periodiek terugkerende rapportages. Deze rapportages kunt u opslaan in bijvoorbeeld Word, Excel, PowerPoint of HTML.

Eenvoudig en gebruikersvriendelijk

Door de gebruiksvriendelijke interface kan iedereen met DASC GBA Statistiek werken, van medewerkers van de Afdeling Bevolking tot ervaren onderzoekers. Laatstgenoemden gebruiken DASC GBA Statistiek ook vanwege de vele standaarddefinities, de krachtige importmogelijkheden en meegeleverde syntaxen. DASC GBA Statistiek genereert een SPSS sav databestand waardoor het ook geavanceerde statistische analyses kunnen worden gemaakt.

Al meer dan 15 jaar betrouwbare statistieken met SPSS

DASC GBA Statistiek is eind jaren negentig onder de naam SPSS GBA ontwikkeld door SPSS Nederland is samenwerking met een groot aantal gemeenten. In 2012 heeft DASC als Advanced Business Partner van IBM SPSS de verdere ontwikkeling van het product overgenomen. DASC GBA Statistiek maakt gebruik van IBM SPSS Statistics. Dit is wereldwijd het meest gebruikte statistisch pakket en wordt op bijna alle sociaal wetenschappelijke hbo- en wo-opleidingen in Nederland gedoceerd. IBM SPSS Statistics is bij veel gemeenten reeds in gebruik. Graag onderzoeken we samen met u of u reeds beschikt over een licentie voor IBM SPSS Statistics. Zo niet dan kunnen wij u een passende licentie bieden.