DASC

Verantwoorde inzet van Data-Analyse
Onze missie

In de moderne wereld is data-analyse een krachtig hulpmiddel geworden voor organisaties over de hele wereld. Het stelt hen in staat om weloverwogen beslissingen te nemen, processen te optimaliseren en waarde te genereren. Maar met deze grote kracht komt ook grote verantwoordelijkheid.

“Verantwoorde inzet van Data-Analyse” gaat voor ons verder dan alleen het gebruik van analytische tools. Het is een holistische benadering die organisaties aanmoedigt om:

  • Hun analytische workflow te optimaliseren, zodat ze efficiënter en effectiever kunnen opereren en waardevolle inzichten kunnen genereren.
  • Actief te werken aan het ontwikkelen van kennis, zowel intern als in samenwerking met experts.
  • Data en analyses duurzaam, eerlijk en verantwoord te gebruiken, met respect voor maatschappelijke, ethische en juridische overwegingen.

Onze missie bij DASC is duidelijk: we willen organisaties inspireren en ondersteunen bij het ontplooien van hun analytische mogelijkheden op een ethische en effectieve manier. We geloven dat het optimaliseren van de analytische workflow de sleutel is tot het bereiken van verantwoorde data-analyse.

Onze samenwerking met de Data Analyse Academie​

We zijn verheugd om een samenwerking aan te kondigen met de Data Analyse Academie (DAA), een erkende autoriteit op het gebied van data-analyse en SPSS Statistics. In samenwerking met de ervaren specialist Jos den Ronden richten we ons op vier essentiële pijlers:

  • Hoe: We streven naar een diepgaand begrip van de werking van SPSS Statistics en gerelateerde software, zodat u uw analyses kunt verfijnen.
  • Toepassing: We helpen u bij het uitvoeren en toepassen van analyses op de meest effectieve manier, zodat u waardevolle inzichten kunt genereren.
  • Organisatorisch: We ondersteunen u bij het verbeteren van transparantie, samenwerking en efficiëntie binnen uw organisatie, waardoor uw analytische processen naadloos verlopen.
  • Maatschappelijk: We bieden inzicht in bredere maatschappelijke kwesties, zoals AVG en privacywetgeving, vooringenomenheid (bias) en gegevensethiek, zodat u analytische resultaten kunt produceren die een positieve impact hebben.

We denken met u mee en zorgen voor daadwerkelijke uitvoering, zowel bij het optimaliseren van bestaande workflows als bij het ontwikkelen van nieuwe, technologie gedreven analytische processen. Met deze samenwerking halen klanten niet alleen de kennis en expertise van DASC in huis, maar ook de diepgaande ervaring van de Data Analyse Academie.

Ontdek onze kennisbronnen

Trainingen: Van beginners tot gevorderden, onze trainingen helpen u bij elke stap van uw analytische reis, zodat u zelfverzekerd complexe analyses kunt uitvoeren.

Webinars: Leer van de besten in het vak en verdiep uw kennis met onze geplande webinars, waarbij we de nieuwste ontwikkelingen en best practices delen.

Kennisblogs: Onze experts delen diepgaande artikelen en praktische tips over data-analyse, ethiek en duurzaamheid, zodat u goed geïnformeerd en voorbereid bent op de uitdagingen van vandaag.

Heb je vragen over specifieke softwareoplossingen?
Of wil je anders geadviseerd worden?