DASC

Verantwoorde inzet van data-analyse

Onze missie

Data-analyse is een krachtig hulpmiddel voor organisaties over de hele wereld. Het stelt hen in staat om weloverwogen beslissingen te nemen, processen te optimaliseren en waarde te genereren. Maar met deze grote kracht komt ook grote verantwoordelijkheid.

Bij DASC focussen we ons op een verantwoorde inzet van data-analyse. Want data-analyse gaat voor ons verder dan alleen het gebruik van analytische tools. Wij hanteren een holistische benadering die organisaties aanmoedigt om:

 • Hun analytische workflow te optimaliseren, zodat ze efficiënter en effectiever kunnen opereren en waardevolle inzichten kunnen genereren. 
 • Actief te werken aan het ontwikkelen van kennis, zowel intern als in samenwerking met externe experts. 
 • Data en analyses duurzaam, eerlijk en verantwoord te gebruiken, met respect voor maatschappelijke, ethische en juridische overwegingen.
 • Onze missie bij DASC is duidelijk: we willen organisaties inspireren en ondersteunen bij het ontplooien van hun analytische mogelijkheden, op een ethische en effectieve manier. We geloven dat het optimaliseren van de analytische workflow de sleutel is tot het bereiken van verantwoorde data-analyse.

  Onze samenwerking met de Data Analyse Academie

  DASC werkt samen met de Data Analyse Academie (DAA), een erkende autoriteit op het gebied van data-analyse en SPSS Statistics. In samenwerking met hun ervaren specialist Jos den Ronden richten we ons op vier pijlers:

 • Hoe: we streven naar een diepgaand begrip van de werking van SPSS Statistics en gerelateerde software, zodat u uw analyses kunt finetunen. 
 • Toepassing: we helpen u om analyses op de meest effectieve manier uit te voeren en toe te passen, zodat u waardevolle inzichten kunt genereren. 
 • Organisatorisch: we ondersteunen u bij het verbeteren van transparantie, samenwerking en efficiëntie binnen uw organisatie, waardoor uw analytische processen naadloos verlopen. 
 • Maatschappelijk: we bieden inzicht in bredere maatschappelijke kwesties, zoals AVG en privacywetgeving, vooringenomenheid (bias) en gegevensethiek, zodat u analytische resultaten kunt produceren die een positieve impact hebben.
 • We denken met u mee en zorgen voor daadwerkelijke uitvoering van de data-analyse, zowel bij het optimaliseren van bestaande workflows als bij het ontwikkelen van nieuwe analytische processen. Door onze samenwerking met DAA haalt u niet alleen de kennis en expertise van DASC in huis, maar ook de diepgaande ervaring van de DAA.

   

  Meer weten over data-analyse?

  Bij DASC en DAA kunt u trainingen en webinars volgen. Daarnaast vindt u bij ons blogs die verder inzoomen op de verschillende data-analyse-aspecten.

  Trainingen: bij ons vindt u trainingen op elk niveau, van beginners tot gevorderden. De trainingen helpen u bij elke stap van uw analytische reis, zodat u voortaan zelfverzekerd complexe analyses kunt uitvoeren.

  Webinars: leer van de besten in het vak en verdiep uw kennis met onze webinars. Hierin delen we de nieuwste ontwikkelingen en best practices.

  Kennisblogs: onze experts delen diepgaande artikelen en praktische tips over data-analyse, ethiek en duurzaamheid – alles om u goed te informeren en voor te bereiden op de uitdagingen van vandaag.

  Vragen over specifieke softwareoplossingen?