DASC

DASC SPSS 
cloud services

DASC SPSS cloudmigratieservices met oog voor gebruikers én IT

Typische SPSS-onderzoeksprojecten maken gebruik van verschillende tools en applicaties voor dataontsluiting, -bewerking en -rapportages. Het migreren van deze analytische workflow naar cloudomgevingen zoals Microsoft 365 biedt mogelijkheden en uitdagingen:

Waar haal ik straks mijn onderzoeksdata vandaan? Hoe breng ik mijn syntax-paden over naar de cloud? Kan ik thuis nog grote databestanden downloaden? Dat zijn vragen die bij SPSS-gebruikers spelen.

Ondertussen focust IT zich op schaalbaarheid, kostenbesparingen en faciliteren van gebruikers. Hoe richt ik mijn cloud veilig, flexibel en kostenefficiënt in? En wat is de impact van een migratie op onze workflows? Hoe help ik gebruikers zonder dat ik daar te veel tijd aan kwijt ben?

Waarom DASC SPSS Cloud Solutions?

DASC SPSS Cloud Solutions

DASC is al meer dan 12 jaar dé IBM Expert business partner op het gebied van SPSS.
Bij DASC spreken we de taal van IT’ers en SPSS-gebruikers. Daardoor kunnen wij als geen ander adviseren en waar nodig meewerken aan het optimaal inzetten van SPSS in (of in combinatie met) de cloud – met oog voor de wensen van IT en gebruikers.

Aan de ene kant adviseren en ontzorgen we IT met analyseren en het in beeld brengen van de mogelijkheden en consequenties van SPSS in combinatie met de cloud. Denk daarbij aan databeheer, beveiliging en de zwaarte van SPSS-gerelateerde workloads. Aan de andere kant begeleiden we gebruikers bij het aanpassen van hun syntax, beantwoorden hun vragen over datatoegang en maken ze wegwijs in de nieuwe werkwijze van SPSS in combinatie met de cloud.

Kortom, maatwerk oplossingen waarmee organisaties de voordelen van SPSS in de cloud optimaal kunnen benutten.

Service

DASC biedt diverse services binnen DASC SPSS Cloud Solutions. U kunt kiezen om door DASC een adviesrapport te laten opstellen op basis van de gewenste situatie en zo valkuilen te voorzien en de mogelijkheden maximaal te benutten. Ook kunt u een beroep doen op DASC om mee te werken aan de migratie van de verschillende onderdelen van SPSS-gerelateerde workflows tot en met het technisch en administratief onderbrengen van het SPSS-licentiebeheer.

● DASC SPSS-to-Cloud adviesrapport
Op basis van diverse op praktijkervaring gebaseerde checklists brengen wij de verschillen en consequenties in beeld van de overgang van de huidige naar de beoogde SPSS-analytische workflows. We spreken daarvoor met IT en de SPSS-gebruikers over de huidige en gewenste werkwijze, cloudkeuze en tooling. De bevindingen werken we uit in een adviesrapport. Op deze wijze wordt er in 4 uur tijd een solide fundament gelegd voor een gestroomlijnde migratie.

● DASC SPSS Licence Monitor
Deze cloudservice geeft u inzicht in het gebruik van SPSS-licenties op dag-, module- en gebruikersniveau. U kunt onderbezetting en overbezetting identificeren en licenties efficiënter beheren. Met als resultaat kostenbesparingen en tevreden gebruikers die weten hoe ze alles uit SPSS halen.

● DASC SPSS Licensing-as-a-Service
Met DASC Licensing-as-a-Service (LaaS) nemen wij u het beheer van de SPSS-licentiemanager uit handen. Zo verzorgen wij het versiebeheer en houden we de gebruikersadministratie up-to-date. Gebruikers behouden eenvoudig toegang tot de benodigde licenties en kunnen gebruikmaken van DASC Support. IT behoudt volledig overzicht en heeft geen omkijken meer naar het technisch en administratief beheer. Daarnaast hoeven IT-medewerkers geen specifieke kennis van de SPSS Licentiemanager en de IBM portalen op te bouwen en bij te houden. In het geval u geen eigen footprint meer wenst in de cloud, kan deze service via een link naar een DASC-server in de cloud worden afgenomen.

Delen van SPSS-workflows of SPSS zelf naar de cloud brengen?

Realiseer dit met oog voor de IT-eisen én de gebruikerswensen