DASC

Training: Statistische analyses voor beginners

Wat

De training biedt een introductie in algemene statistiek en gaat daarnaast in op het uitvoeren en interpreteren van een T-test en lineaire regressie binnen SPSS Statistics. Deze training is een verkorte versie van de tweedaagse officiële IBM training Introduction to Statistical Analyses Using IBM SPSS Statistics.

Voor wie

  • Iedereen met kennis van IBM SPSS Statistics en belangstelling voor de basis van statistische analyses.
  • Iedereen zonder of met een beperkte statistische opleiding/ervaring.
  • Iedereen die zijn statistische kennis wil opfrissen.

Voorkennis
SPSS Statistics gebruikers met enige ervaring met het werken met IBM SPSS Statistics of die de training ‘Introduction to IBM SPSS Statistics’ of ‘SPSS Statistiek opfrissen’ hebben gevolgd.

Inhoud
De training behandelt algemene statistische begrippen, zoals centrale tendentie, spreiding, normaalverdeling en Z-scores. Daarnaast wordt er ingegaan op twee veelgebruikte statistische analyses, de T-test en de lineaire regressie en in welke situaties deze toegepast kunnen worden, de assumpties van de methodes, hoe de analyses uitgevoerd en de resultaten geïnterpreteerd kunnen worden.

Duur
Halve dag

Waar
Vanwege COVID-19 wordt deze workshop online gegeven. Zodra de omstandigheden het toelaten is het ook mogelijk om de workshop te volgen op het kantoor van DASC te Utrecht

Inschrijven of meer informatie ontvangen
Kan via de knop onderaan deze pagina. Wij nemen contact met u op.