Workshop: Tekstanalyse met SPSS

Wat

Leer eenvoudig teksten analyseren met IBM SPSS Text Analytics for Surveys. In deze speciale workshop nemen we ongestructureerde teksten, zoals open enquêtevragen en tweets, als voorbeeld. Ook heeft u de mogelijkheid om met uw eigen date aan de slag te gaan. Na deze workshop heeft u een goed beeld vande mogelijkheden van tekstanalyse voor uw organisatie.

Voorkennis
Geen voorkennis nodig van SPSS Modeler of SPSS Statistics.

Inhoud
We nemen ongestructureerde teksten, zoals open enquêtevragen en tweets, als voorbeeld. Door de Nederlandstalige natural language processing (NLP) engine kunnen ook Nederlandstalige teksten geanalyseerd worden.
U heeft de mogelijkheid om met uw eigen data aan de slag te gaan. Na deze workshop heeft u een goed beeld van de mogelijkheden van tekstanalyse voor uw organisatie.

Tijdens deze workshop gaan we in op:

  • Het inlezen van tekstdata in SPSS Modeler
  • Hoe Nederlandstalige teksten worden gecategoriseerd
  • Hoe meegeleverde bibliotheken kunnen worden aangevuld met bestaande lijsten en overzichten zoals productlijsten, buurt- en wijkindelingen en bestaande classificatie-overzichten
  • Hoe de software te trainen is voor uw specifieke situatie
  • Hoe resultaten kunnen worden gepresenteerd
  • Hoe categorisaties kunnen worden geëxporteerd voor gebruik in andere pakketten zoals IBM SPSS Statistics, Excel en rapportage tools

Duur
Van 13.30 tot 16.00 uur.

Waar
Kantoor DASC, Visschersplein 160-21, 3511LX Utrecht (tussen Utrecht CS en Domtoren)

Inschrijven en informatie aanvragen
Kan via het reactieformulier onderaan deze pagina. Wij nemen contact met u op.

 

De DASC workshops (deelname €199,00, maar geheel gratis voor gebruikers van DASC SPSS software) zijn bedoeld om u kennis te laten maken met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van analytics. Verder zijn er de uitgebreide DASC trainingen gericht op het uitbreiden van uw kennis en CV.